Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму!

Щорічно 2 квітня відзначається Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму. Цей день був встановлений резолюцією 62/139 Генеральної Асамблеї ООН від 18 грудня 2007 року, в якій вказується на необхідність забезпечення дітям і дорослим з аутизмом «можливості жити повним і змістовним життям».

Мета цієї дати – підкреслити необхідність допомоги людям, що страждають від невиліковного захворювання, адже чисельність дітей, які страждають аутизмом, висока у всіх регіонах світу і має величезні наслідки для дітей, їх сімей, громад і товариств. День поширення інформації про аутизм допоможе сім’ям, в яких народжуються такі діти, рухатися правильним шляхом. Адже чим раніше буде виявлено аутизм у дитини, тим більший ефект дасть терапія захворювання. Блакитний колір і пазли є символами цього дня.

Перші ознаки аутизму, зазвичай, проявляються у дітей до 3-х років і якщо батьки та лікарі їх вчасно помітять, то такій людині можна допомогти втримати зв’язок зі світом. Аутизм не завжди супроводжується зниженням інтелекту, дуже часто такі люди проявляють гарні, а подекуди й виняткові здібності у певних сферах: володіють абсолютним музичним слухом, відмінно грають у шахи, малюють, рахують, тощо.

Аутизм – не вирок, це діагноз, своєчасне визначення якого і відповідний комплекс терапевтичних та реабілітаційних заходів у більшості випадків допомагає досягти впевнених результатів у соціальній адаптації, що сприяє більш повноцінному життю.

You may also like...