Арт-терапевтичне заняття із пластилінового живопису для дітей з особливими потребами

 

Арт-терапевтичне заняття із пластилінового живопису для дітей з особливими потребами

Для того щоб створити красиву картину, не потрібно вміти гарно малювати. Можна взагалі не мати фарб і пензликів, достатньо буде лише звичайного пластиліну та натхнення. Заручившись саме цими необхідними матеріалами, 12 листопада 2019 року управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради у межах роботи «Інтеграційних студій розвитку для дітей з інвалідністю» було проведено арт-терапевтичне заняття для дітей з особливими потребами.

 

Пластиліновий живопис -цікаве заняття, а метод роботи зі шприцом є одним з найпростіших, але дуже ефектним. Діти в гарячій воді розігрівали пластилін в медичному шприці, за допомогою якого створювали картину-осіннє дерево. Учасники у процесі ліплення комбінували різні відтінки пластиліну. Цікаві поєднання маси дозволили створити найбільш правдоподібний ефект осіннього листя. Незвичний матеріал, з якого вони творили свої картини, зробив їх більш виразними й об’ємними, а учасники заняття отримали ще окреме тактильне задоволення від м’якого й еластичного пластиліну.

 
 

Кожна створена робота вийшла такою ж особливою, як і митець, що її створив. Своїми відчуттями та захопленням від заняття діти поділилися наприкінці зустрічі.

You may also like...