До уваги жителів Луцької міської територіальної громади!

До уваги жителів Луцької міської територіальної громади!!!
Спалах COVID-19 став серйозним випробуванням для людства. Коронавірус став справжньою бідою 2020 року. З 18 березня карантин в Україні, запроваджений через пандемію коронавірусу, став жорсткішим.Влада ввела нові обмеження на пересування країною та за її межі, а також визначила суттєві покарання за порушення карантину, аж до позбавлення волі.
Батькам слід пам’ятати, що наразі навчальні заклади закриті на карантин, тож вільного часу у дітей вдосталь і вони проводять своє дозвілля так, як вважають за потрібне. Але така поведінка може призвести до травмування, опіків, інших нещасних випадків, порушень чинного законодавства.
До уваги батьків: чим молодша дитина, тим рідше і на меншу кількість часу її можна залишати одну. Незалежно від віку, не можна залишати дитину без нагляду на ніч або на цілий день. Батьки мають обов’язки щодо збереження життя та здоров’я своїх дітей і виконувати їх мають у повному обсязі, тим паче, що норми чинного законодавства дозволяють батькам знаходитися з дітьми на період карантину.‼️
Бережіть себе та своїх дітей!
Особливо звертаємося до небайдужих громадян!!!
Просимо повідомляти на гарячу лінію «Телефону довіри» управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради 716-772 або на 102 про випадки бездоглядності дітей, проявляти небайдужість до сімей, які опинились в складних життєвих обставинах. Адже діти у таких сім’ях належать «самі собі» і є ознаки недбалого відношення до них.

You may also like...