Стартував проєкт «Соціально-творча майстерня та денний догляд для людей з інвалідністю»

 

Стартував проєкт «Соціально-творча майстерня та денний догляд для людей з інвалідністю»

Сьогодні за участі заступника міського голови Ірини Чебелюк стартував проєкт переможця бюджету участі Луцької міської територіальної громади у 2020 році ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку» «Соціально-творча майстерня та денний догляд для людей з інвалідністю».

 

Ірина Чебелюк зазначила, що місто допомагатиме та підтримуватиме такі ініціативи відповідно до нового Закону України про соціальні послуги: “Не все ми можемо забезпечити з боку органів місцевого самоврядування, тому ми в будь-який законний спосіб допомагатимемо вам адаптовувати ваших діток до життя. Наш основний пріоритет — створення умов для рівного розвитку дітей з різними нозологіями. Ми вдосконалюємося та розвиваємося, відповідно, і ви отримуєте кращі умови для життя та існування. Всі заходи проводимо задля забезпечення повноцінного розвитку і для особливих сонячних дітей”.

 
 

У межах реалізації проєкту передбачено надання послуг з денного догляду, арт-терапії та працетерапії для людей з інвалідністю та зайнятість в інклюзивній творчій майстерні. Ці послуги будуть сприяти покращенню якості життя, емоційного стану, підвищенню соціалізації, подоланню ізоляції, створення адаптованого середовища для спілкування та розвитку людей з інвалідністю.

 
 

Реалізація проєкту триватиме упродовж березня – листопада 2021 року.

You may also like...