«Торгівля людьми або рабство по-сучасному»

10.03.2017

Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». З метою формування уявлень про торгівлю людьми, розвитку навичок безпечної поведінки, підвищення соціально-правових знань Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Луцьким МРВ з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України 09 березня 2017 року було організовано та проведено захід на тему: «Торгівля людьми або рабство по-сучасному» для осіб молодіжного віку, що засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі.

Заступник директора ЛМЦСССДМ Вадим Міщук та завідувач сектору обліку та звітності ЛМЦСССДМ Тамара Бондарук надали присутнім інформацію про права людей, що порушуються, шляхи втягнення людей в рабство, соціально-демографічний портрет постраждалих, а також розглянули міфи, які існують про торгівлю людьми. Учасники заходу мали змогу переглянути відеоролик «Життя на продаж».

Наприкінці заходу серед присутніх було розповсюджено листівки, в яких містилась інформація про поняття «торгівлі людьми» та поради, як не стати жертвою цього злочину, а також телефони довіри та адреси державних органів та громадських об’єднань, щодо звернень з питань торгівлі людьми.

 

 Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

You may also like...