Триває цикл занять-тренінгів проекту «Профілактика ВІЛ/СНІДу

Триває цикл занять-тренінгів проекту «Профілактика ВІЛ/СНІДу та підтримка соціально-психологічного здоров’я в Україні – робота з громадою за комплексною профілактично-просвітницькою Програмою “15”».

17, 23 лютого, 3 березня 2017 року регіональними представниками і тренерами Всеукраїнської благодійної організації Український фонд «Благополуччя дітей» у співпраці з Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї пройшли зустрічі з дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, прийомними дітьми, дітьми-вихованцями, їх піклувальниками, прийомними батьками та вихователем дитячого будинку сімейного типу міста Луцька.

Учасники тренінгових занять розглядали теми загальнолюдських життєвих та сімейних цінностей, репродуктивного здоров’я людини, усвідомленої поведінки,  профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу, соціально-небезпечних інфекційних захворювань.

Ці зустрічі мали на меті заповнення прогалини в знаннях як у представників молодшого покоління, так і в дорослих, підвищення рівня обізнаності та розвіювання стереотипів у темах фізіологічного розвитку людини, усвідомлення важливості відповідального ставлення  до здоров’я,   моделювання позитивних змін у сфері  власного здоров’я. Людські цінності впливають на переконання особистості, на прийняття рішень. Це стосується і таких рішень як: вживати чи не вживати алкоголь, пробувати чи не пробувати наркотик, палити чи не палити.

Заняття з дітьми та дорослими тренери Програми «15» проводили, використовуючи різні методи роботи: обговорення, дискусія, перегляд відео сюжетів, гру, вправи, анкетування. Невимушена дружня атмосфера допомагала тренерам, дорослим та підліткам шукати правильні відповіді, набувати безцінного досвіду спілкування, прийняття усвідомлених рішень, визначатись у вирії сучасного швидкого життя.

DSCF7042 DSCF7046 DSCF7052 DSCF7055

You may also like...