Вихованці ГО “Ресурсний центр “Кольорова капустинка” відвідали нічну театралізовану екскурсію містом

 

Вихованці ГО “Ресурсний центр “Кольорова капустинка” відвідали нічну театралізовану екскурсію містом

23 липня дітям із громадської організації «Ресурсний центр «Кольорова капустинка» розповідали у оригінальній театралізованій формі, з костюмами та смолоскипами про загадкові сторінки історії нашого міста під час екскурсії «Романтика та містика Лучеська» .

 
 

Захід відбувся завдяки активній співпраці громадської організації із міською радою.

Як розповіла начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан, екскурсія є частиною масштабного соціального проєкту. Головна його мета – спільна із громадськими організаціями робота з виховання, інтеграції та адаптації дітей до соціального простору. Йдеться не лише про активну взаємодію фахівців управління із сім’ями, але й проведення різноманітних заходів, які враховують специфіку конкретних організацій. Сьогодні ж, зважаючи, на літню пору, вирішили вигадати щось незвичайне. Так і народилася ідея театралізованої екскурсії Старим містом. До того ж, важливо, що на заході присутні не лише діти, але й батьки. Таким чином, дійство – гарна нагода відпочити усім разом та провести час із користю.

 

Мандрівка давнім Лучеськом розпочалася із Братського мосту. Колись він пролягав через річку Глушець від якої зараз залишилася лише назва вулиці. З перших хвилин, присутні поринули в атмосферу та захопилися цікавою інформацією про, здавалося б, добре відомі місця. За 2 години екскурсія пройшла Ринковою площею, Хлібною та Вірменською вулицями. Дорослі та діти дізналися історію Ратуші, Покровської церкви, монастиря кармелітів та Єврейського кварталу. Побували всередині Будинку з химерами і біля вежі Чарторийських.

 

Закінчувалася екскурсія перед Луцьким замком. На завершення гості не лише дізналися романтичну історію, яка пояснює, чому він ніколи не здавався ворогам, але й скуштували любовного трунку.

You may also like...