Відбувся II дитячий фестиваль добра «Острів дитинства»

У селі Озерце Ківерцівського району вже вдруге пройшов дитячий фестиваль «Острів дитинства», організаторами якого є Волинська обласна державна адміністрація та Луцька міська рада. Свято приурочене до Міжнародного дня захисту дітей, що відзначатиметься 1 червня. Відкрили фестиваль священнослужителі, які помолились і попросили в Бога благословення для дітей, їх батьків, а також для організаторів свята, які роблять дуже хорошу справу.

Привітали присутніх також заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець, заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко, власник готельно-ресторанного комплексу «Острів» Микола Барабаш.

Сергій Григоренко, від імені міського голови Миколи Романюка, Луцької міської ради, привітав гостей, учасників фестивалю, подякував всім, хто долучився до організації свята. Особливі слова вдячності  він висловив Миколі Барабашу, який гостинно прийняв учасників фестивалю та Ліні Галан, директору Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, яка є основним організатором дійства. Сергій Григоренко зазначив, що міська влада робитиме все, щоб такі прекрасні дитячі фестивалі відбувались і надалі. «Хай лунає дитячий сміх, а Господь благословить сьогоднішній день і всіх діток, які тут перебувають», – сказав він.

Медичний центр «Благомед» зробив подарунок для дітей, що опинилися в скрутних життєвих обставинах і потребують особливої соціальної підтримки – сертифікат на відвідування соляної кімнати для профілактики захворювань дихальних шляхів, який буде дійсним з 1 червня до 31 серпня.

Сюрпризи розпочалися вже перед в’їздом на територію фестивалю «Острова дитинства». Діти мали можливість доїхати у центр «Острова дитинства» на справжніх байкерських мотоциклах.

Проходить тут обласний фестиваль-конкурс «Золоте зернятко», на який з’їхалися талановиті дітки з усієї Волинської області.

Уся територія «Острова дитинства» поділена на певні зони – локації. Частина з таких локацій –  острівки творчості на будь-який смак. Саме там проходять різноманітні майстер-класи, у яких залюбки беруть участь дівчатка та хлопчики. Є тут і веселі аніматори, дитячий лабіринт, боді-арт, різноманітні конкурси, квести, ігри для дітей та їхніх батьків.

На локації «Ярмарок» представлені унікальні та корисні товари від майстрів handmade. Для дітей розвиваючі іграшки, прикраси та витребеньки. Медові вироби для малечі та дорослих. Вишиті сорочки, вироби з глини, фетру та бісеру, декупаж.

Працює на фестивалі й польова кухня, де можна поласувати різноманітними смаколиками.

Діти мають змогу ознайомитись з різними видами спорту через показові виступи з художньої гімнастики, спортивної акробатики та спортивної хореографії. А також проходять захоплюючі виступи на татамі з різних видів боротьби: східних єдиноборств, карате, козацького бойового мистецтва та мистецтва самозахисту айкідо.

Працює на фестивалі й психологічна майстерня, де батьки проходять цікаві експрес-тренінги з психологами.

На локації «Школа виживання» представники дитячої громадської організації «ТИВЕР»  розказували присутнім про правила безпечного поводження на воді, а також продемонстрували показовий виступ порятунку потопаючого.

Проходять тут і змагання з мужності, сили та витривалості.

Впродовж всього дня на території фестивалю лунає весела музика і всюди чути дитячий сміх.

Кожен тут може знайти для себе щось цікаве, адже розваги на фестивалі розраховані для дітей різних вікових категорій, а також для їхніх батьків.

 

You may also like...