Відбулося навчання для лідерів громадських організацій соціального спрямування


17 – 18 лютого 2022 року проходило навчання для лідерів громадських організацій соціального спрямування з написання проєктних заявок: «Від проєктної ідеї до конкретної дії: написання проєктів та пошук ресурсів на їх реалізацію». Навчання було спрямоване на підвищення рівня спроможності активних, ініціативних людей брати участь в конкурсах на фінансування проєктів європейських, всеукраїнських, регіональних, місцевих програм. Захід організовано управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради. Кошти на проведення навчання передбачені в Програмі розвитку та підтримки громадських організацій соціального спрямування на 2021-2025 роки, затвердження якої підтримали депутати Луцької міської ради.

З вітальним словом на початку тренінгу до учасників звернулась начальник управління Ліна Галан та зазначила, що створення сприятливих передумов для розвитку громадських організацій соціального спрямування шляхом надання їм практичної, методичної і фінансової підтримки, налагодження взаємодії, соціального партнерства між органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями є одним з пріоритетів в діяльності Луцької міської ради. Також висловила сподівання, що дане навчання дозволить активізувати ресурси громадських організацій та отримати дієві інструменти для втілення соціальних ініціатив.

У дводенний інтенсив проводили фахові тренери:
Тетяна Лишневець – експертка з питань фандрайзингу, місцевого розвитку та посилення спроможності культурних інституцій, громадських об’єднань, органів влади; асессор грантових програм Європейської Комісії;
Ольга Логвиновська – тренерка неформальної освіти у сфері культурного та проєктного менеджменту та краудфандингу; фасилітаторка тренерської групи “Інша освіта”; проєктна та культурна менеджерка.

Розібрали, проаналізували, попрактикувались в питаннях:

  • поняття “проєкт”, його характеристика;
  • SMART-інструмент для формулювання цілей проєкту;
  • індикатори та показники перевірки;
  • оцінка та управління ризиками;
  • комунікаційна стратегія;
  • складові бюджету проєкту;
  • успішний пітчинг;
  • класифікація донорів;
  • краудфандинг;
  • як підсилити проєкт, аби його не потопити.

Окрім того, учасники надихнулись успішними практиками, обмінялись ідеями, поділились власним досвідом. власним досвідом.

Начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан вручила подяку від міського голови Ігоря Поліщука, Юлії Дащук, котра була присутня на навчанні, за активну громадську діяльність, участь у соціальних проєктах Луцької міської ради.

До слова, всі учасники тренінгу зможуть втілити отримані знання на практиці та взяти участь у Конкурсі проєктів соціального спрямування, розроблених інститутами громадянського суспільства, у 2022 році, який проводить управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Прийом проєктних заявок на конкурс триває до 16 березня включно.
Отож очікуємо на цікаві ініціативи для нашої громади!



You may also like...