До уваги громадян!

Кабінет Міністрів України постановою від 10 березня 2022 року № 248 «Деякі питання застосування єДокумента в період дії воєнного стану» затвердив Порядок застосування єДокумента у період дії воєнного стану. Постанова набрала чинності 11.03.2022 та діє до дня припинення чи скасування воєнного стану.

єДокумент — відображення в електронній формі інформації, що ідентифікує особу та міститься в паспорті громадянина України та/або в паспорті громадянина України для виїзду за кордон, та/або в посвідченні водія разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом), який забезпечує перевірку зазначеної інформації.

Особа пред’являє єДокумент на електронному пристрої, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія (Дія), без додаткового пред’явлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України.

Формування єДокумента здійснюється Порталом Дія за бажанням особи, яка є громадянином України та досягла 14-річного віку.

Пред’явлення особою єДокумента може здійснюватися на період дії воєнного стану.Ознайомитись з Постановою можна за посиланням.

Постанова

You may also like...