Діти взяли участь у майстер-класах

 Діти взяли участь у майстер-класах

Протягом новорічно-різдвяних свят 19, 26 грудня 2019 року, 8, 9 та 11 січня 2020 року діти з сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, діти з інвалідністю, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування та діти з сімей учасників АТО, які перебувають на обліку в управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відвідали творчі майстер – класи у межах мистецького проєкту «Різдвяна майстерня» департаменту культури Луцької міської ради.

Талановиті майстри народних ремесел знайомили присутніх з новорічно-різдвяними звичаями та обрядами. Маленькі лучани навчилися власноруч виготовляти прикраси для оселі та сувеніри у подарунок рідним і близьким: зимові декоративні гірлянди на ялинку з лози, новорічні обереги з глини і лісової трави, святкові листівки у техніці кава-арт, ляльки – мотанки, вироби в техніці декупаж. Майстри народної творчості створили для дітей атмосферу зимової казки, ділилися секретами виготовлення новорічно-різдвяної атрибутики.

 
 
 
 
 
 

Участь у таких заходах є дуже важливою, оскільки дозволяє не лише долучитись до процесу творення чогось нового власними руками, отримати задоволення та позитивні емоції, а й проявити свій талант у творчості та познайомитись з давніми українськими традиціями.

You may also like...