Діти з інвалідністю навчились розмальовувати еко-сумки

Діти з інвалідністю навчились розмальовувати еко-сумки

12 листопада 2020 року в межах роботи “Інтеграційних студій розвитку для дітей та молоді з інвалідністю” управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради спільно з художницею, засновницею галереї OBRAZ&GRABOVETSKA Наталією Грабовецькою проведено для дітей з інвалідністю майстер–клас з малювання на воді у техніці «Ебру».

 
 

Малювання Ебру — одна з найбільш фантастичних технік образотворчого мистецтва. Нанесення однієї рідини на поверхню іншої створює неймовірний ефект, в результаті чого виходять неповторні візерунки, які можна перенести на тверду поверхню — папір, дерево, тканину.

 

Учасники майстер-класу навчились переносити малюнки на еко-сумки. Малюнок для сумки діти створювали абсолютно на будь-яку тему і будь-якої складності, від простих силуетів і до цілих пейзажів. Створена сумка буде приносити радість довгий час, адже фарби які використовуються у техніці «Ебру», навіть після прання не змиваються. Творчий процес виявився дуже захопливим, тому результати перевершили всі очікування.

 
 

«Для дітей ця техніка особливо корисна, так як вона допомагає розвивати уяву, моторику, дисциплінує і виховує терплячість і посидючість. Крім того, Ебру – це ще і справжня арт-терапія. Кількох хвилин контакту з водою вистачає, щоб діти виплеснули свої емоції і відобразили свій настрій за допомогою фарб. За допомогою води вони вчаться прислухатися до своїх бажань, відчувають впевненість, можуть стати більш розкутим» – зазначила начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.

Кожна створена робота вийшла такою ж особливою, як і митець, що її створив.

You may also like...