«Ми – роду козацького діти»

 

14 жовтня, у величний день Покрови Пресвятої Богородиці, управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у партнерстві з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» для усіх лучан організували загальноміське свято «Ми – роду козацького діти».

Покрова Пресвятої Богородиці — для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці, вони щиро й урочисто відзначали це свято, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву — Козацька Покрова.

З вітальним словом виступили заступник міського голови Костянтин Петрочук та заступник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода. Вони привітали усіх присутніх зі святом, побажали миру та злагоди, добра та любові.

 

Гарний настрій та приємні емоції на сцені дарували виконавці творчої студії Наталії Журавльової, зразкової вокальної студії «Зернятко», культурно-мистецького центру «Красне» (керівник – Алла Опейда), вокальний ансамбль «Ластівки» Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена (керівник – Марія Лукач), вокальної студії «СолоМрій» Луцького палацу культури (керівник – Лариса Рихлюк), колектив східного танцю «Аміра» Палацу учнівської молоді (керівник – Анжеліка Арутюнян).

 
 

Неймовірне КріоШоу від студії свята «Карамболь» порадували не тільки найменших гостей свята, а й їх батьків. А казкові герої Івент агентства PartyLab із задоволенням побавилися з малюками та подарували їм море позитиву та веселощів.

Хедлайнерами свята був акустичний дует «Havasa B-Side» і неодноразова лауреатка та призерка численних співочих конкурсів Галина Конах.

 

Також упродовж свята тривала зона майстер-класів. Всі охочі мали можливість розкрити свої художні таланти у гончарстві, малюванні на воді в техніці Ебру, спробувати свої здібності у виготовленні різноманітних хенд-мейд виробів.

На спортивному майданчику Луцького НВК №10 відбувся турнір з футболу. Показові виступи з художньої гімнастики, кікбоксингу, греплінгу, панкратіону, боксу, дзюдо продемонстрували вихованці дитячо-юнацької спортивної школи № 2 Луцької міської ради.

Кожен з присутніх мав можливість пригоститися смачнющим кулішем та зробити на згадку неймовірні світлини біля святкової фотозони. Завершилося святкове дійство розіграшем призів від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», серед яких були: телевізор, велосипед, планшет, електронна книга, електрочайник, Pover Bank, рюкзак «Луцьк приємне відкриття», плед «Луцьк приємне відкриття», гра «Луцький пан».

Упродовж свята ведучі та організатори заходу просили усіх берегти себе та своїх близьких, дотримуватися дистанції, не забувати про маски. Від душі бажали кожному українцю, насамперед, міцного здоров’я та великої наснаги в житті.

 

You may also like...