Міжнародний день сім’ї

Міжнародний день сім’ї – один із міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об’єднаних Націй. У 1993 році Генеральна асамблея ООН прийняла постанову, що починаючи з 1994 р. 15 травня щорічно буде відзначатися Міжнародний день сімей.


Мета – поглиблення розуміння питань родини, об’єднання можливостей різних країн для вирішення всіх найсерйозніших питань, пов’язаних із сім’єю. Запровадження свята було викликано стурбованістю світової спільноти сучасним положенням родини та ї значенням у процесі виховання покоління, що підростає.
Сім´я, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Ці високі якості закладаються саме в сім´ї, де дитина отримує перші уроки любові до батька, матері, до своєї Батьківщини. У сім´ї вона набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги, адже саме родина є тією цеглинкою, з якої складається добробут та спокій у нашій державі. З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування його як громадянина. Сім’я – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, того, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.
День сім’ї дозволяє нам зайвий раз замислитися про важливість сім’ї в нашому житті і проявити увагу до близьких людей. Адже без них наше життя було б порожнім і безрадісним. Сім’я потрібна кожній людині, за рідкісним винятком. Основним призначенням сім’ї можна назвати народження і виховання дітей. Дуже важливо, щоб сім’я була міцною. У сім’ї дитина вчитися осягати секрети спілкування між людьми, вчитися любові і турботи. Через сім’ю від одного покоління до іншого передаються мудрість і знання.
Нехай це свято стане для кожного з нас продовженням великого сімейного щастя і вагомих досягнень для кожної сім´ї.

You may also like...