Організовані заняття для вихованців громадської організації «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята».

Заняття для вихованців ГО “Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру “Янголята”

В жовтні 2018 року управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради були організовані заняття для вихованців громадської організації «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята».

На заняттях діти вчились малювати та виготовляти аплікації на осінню тематику. Під час роботи малюки з радістю малювали та клеїли, створюючи картини. Якщо хтось з діток не міг працювати самостійно, спеціалісти управління радо їм допомагали. Подібна робота позитивно впливала на розвиток сприймання та уяви дітей, вчила їх взаємодіяти з дорослими.

 
 

Діткам, у яких втомились після роботи руки, робили пальчиковий масаж з допомогою сенсорного матеріалу- горіхів, жолудів, каштанів. Такий матеріал використовується для загострення сенсорної чутливості. Також малечі було цікаво роздивитись предмет, який у них в руках, це їх заспокоювало та відволікало від стресогенних факторів.

 
 

«У рамках співпраці управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з громадською організацією «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» плануємо залучати якомога більшу кількість діток до цікавих та змістовних занять. Заплановано багато заходів, метою яких є інтеграція дітей з особливими потребами у суспільне життя через самообслуговування, творчість та самореалізацію», — сказала начальник управління  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан.

You may also like...