Побути у безпечному місці!

Реалізація соціального проєкту «Побути у безпечному місці» стала можлива завдяки налагодженій співпраці управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради з благодійним фондом Cor lgnis Республіки Польщі та Рівненським обласним благодійним фондом «Наше майбутнє». Діти захисників України Луцької міської територіальної громади мали можливість побувати на відпочинку в місті Sulejow.
В рекреаційній зоні відпочинку Osrodek wypoczynkowy ANPOL провели таборування українських дітей польські меценати.
Для 20 дітей та 5 супроводжуючих організували справжню туристично- рекреаційну поїздку в м. Пйотркув-Трибунальський, м. Клещув та м. Сулейов.

Аква-парк розваги в м. Клещув в SOLPARK запам’ятався дітям цікавими спортивними розвагами. Діти мали можливість пограти у футбол, визначити найсильнішу команду у спортивних забігах та перетягуванні канату. Вправно зіграти у боулінг та більярд. І, безперечно, водні розваги на гірках, у відкритому басейні, джакузі та спортивних доріжках були найзахопливішими атракціями дня. Пінна дискотека для підлітків зуміла зняти втому та додати позитивних емоцій.
Впродовж цікавого відпочинку юні волонтери Тетяна Марощук та Петро Діяк , вихованці громадської організації «Християнська асоціація молоді та сім’ї YMCI», постійно проводили з дітьми цікаві ігри та розваги. І програма «Рівний рівному» найбільше припала до душі дітям.
Соціальні педагоги Наталія Риковська та Ольга Щурук разом з дітьми підготували танцювальний флешмоб «Найкращі діти України», адже перебування дітей у Республіці Польща припало на відзначення в Україні Дня прапора та Дня Незалежності України.
Тепло зустрічали наших дітей у національних вишиванках поляки і під час екскурсій в м. Пйотркув-Трибунальський. Невелике, охайне та багате історією місто заворожило своєю красою та цікавими історіями про минувшину.

Найщемнішим моментом для дітей була особлива екскурсія. Вшанування українських солдатів за часів Австро-Угорщини. Польський народ має одну важливу особливість – шанування померлих. І вони 101 рік доглядають за могилами наших предків. Наші діти були першими українцями, які відвідали могили невідомих українських солдатів та поклали квіти до пам’ятного хреста невинно вбитим. Повчально-історичний день сколихнув кожне дитяче серденько.
А ще було море вражень від спілкування луцьких однолітків, українські пісні під ватру, колективну гру «Мафія» та веселого сміху малечі.
Соціальний проєкт «Побути у безпечному місці» став можливим і завдяки виділенні коштів Рівненським обласним благодійним фондом «Наше майбутнє» на перевезення дітей та можливість побачити більше через екскурсії містами Польщі.
Найбільша радість від поїздки – це #люблюЩасливіОчіДітей.
Побути без повітряних тривог і навипередки телефонувати татам і дякувати за надійний захист кордонів України.

You may also like...