Представники громадських організацій по роботі з дітьми із особливими потребами взяли участь у арт-терапевтичному майстер-класі

 

Представники громадських організацій по роботі з дітьми із особливими потребами взяли участь у арт-терапевтичному майстер-класі

13 листопада в управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради відбулась зустріч з представниками активних громадських організацій міста Луцька – ГО «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята», ГО «Батьки дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку», Центру реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя», ГО «Повір у себе», ГО «Інклюзивні студії» та ГО «Кольорова капустинка». Зустріч проходила у межах дня відкритих дверей Інтеграційних студій розвитку для дітей та молоді з інвалідністю.

Заступник міського голови Ірина Чебелюк зазначила, що впродовж 2019 року Луцька міська рада активно підтримувала громадські організації, які працюють з дітьми та молоддю з особливими потребами. Ця підтримка виражалась у багатьох аспектах: розвиток дітей, соціалізація, інтеграція в суспільство, відпочинок, покращення матеріально-технічної бази та багато іншого.

Для налагодження ще більш дієвої співпраці та створення платформи навчально-розвиваючих та інтеграційних занять для усіх дітей та молоді з особливими потребами в приміщенні управління соціальних служб для дітей та молоді, відбулось відкриття Інтеграційних студій розвитку для дітей та молоді з інвалідністю.

 

Також начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан повідомила, що громадські організації, які не мають власного приміщення, можуть тут проводити збори членів організації, планувати проведення заходів і реалізовувати власні соціальні проекти. Проводитимуться індивідуальні заняття із залученням вузькопрофільних спеціалістів; для дітей розроблена та підготовлена інтеграційна тренінгова програма з особистісного розвитку; мульт-терапія; театро-терапія; розроблено творчо-інклюзивні заняття; планується проведення консультативної роботи з батьками, а також груп взаємопідтримки.

Важливим є також і те, що у новому приміщенні послуги будуть доступні не лише для членів громадських організацій, а й для сімей, які виховують дітей з особливими потребами і не належать до жодної організації.

В другій частині зустрічі учасниці взяли участь у арт-терапевтичному майстер-класі від керівника та засновника арт-студії «Світ творчих людей» – Алли Харчук. Всі мали можливість створити букет акриловими фарбами в імпровізованій техніці «Така». Ця техніка допомагає відчути релакс від спілкування з фарбами, які є живими емоціями нашої свідомості.

 
 

Зі слів, Алли Харчук, малюючи картини ми звільнюємось від стресу, даємо вихід емоціям, які постійно накопичуються у нашому повсякденному житті.

Після арт-терапії учасниці відмітили, що заняття дало їм відчуття легкості та збалансованості.

You may also like...