Реалізовується проєкт «Оцінка та реагування на виклики щодо захисту дітей під час пандемії COVID-19»

У межах проєкту «Оцінка та реагування на виклики щодо захисту дітей під час пандемії COVID-19» спеціалісти управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей Луцької міської ради отримали засоби індивідуального захисту (антисептики, бахіли, захисні маски та рукавички). Проєкт впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільно з Міністерством соціальної політики України та Громадською спілкою «Українська мережа за права дитини» у п’яти областях України: Волинській, Дніпропетровській, Миколаївській, Полтавській та Харківській.

Головне завдання – підсилення  системи соціального захисту дітей та їхніх сімей в умовах пандемії.

 

У процесі реалізації завдань буде здійснено моніторинг  безпеки та потенціалу сімей, куди повернулись діти з інтернатних закладів на період епідемії, складено акти оцінки потреб вразливих сімей мультидисциплінарними командами фахівців, з метою здійснення соціальної роботи з ними. Окрім того, у межах проєкту надаватиметься професійна підтримка для соціальних працівників та гуманітарна допомога сім’ям, які перебуватимуть під соціальним супроводом, відповідно до індивідуальних потреб.

Найкращі практики реінтеграції дітей у сім’ї, напрацьовані у ході проєкту у пілотних регіонах, планують розширити на всю Україну. Одним з результатів проєкту стане підготовка рекомендацій до 5 регіональних планів реалізації реформи з трансформації інтернатних закладів (ДІ – реформа). Також за результатами проєкту будуть запропоновані зміни до нормативно-правових актів, які стосуються реформи деінституціалізації.

 

You may also like...