Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді започаткувало новий формат роботи з родинами загиблих у зоні АТО/ООС

Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді започаткувало новий формат роботи з родинами загиблих у зоні АТО/ООС

25-26 травня 2019 року в рамках проекту «Анти Стрес ZONE» для матерів загиблих (померлих) та зниклих безвісти військовослужбовців під час проведення АТО відбулася психологічно-духовна подорож у село Банчени Герцаївського району Чернівецької області. Поїздка була організована та профінансована управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради відповідно до Комплексної програми соціальної підтримки учасників бойових дій, бійців-добровольців, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців які зареєстровані в м. Луцьку, на 2018-2020 роки, що затверджена рішенням міської ради від 26.09.2018 № 47/57.

 

Духовно-психологічний супровід під час подорожі забезпечували ігумен Никодим (Смілий), намісник Луцького братського монастиря Воздвиження хреста Господнього та керівник творчої студії Наталія Журавльова. Поки одні слухали поради від духівника, інші були задіяні в арт-терапії, яку проводила Наталя Журавльова. Під час подорожі усі мали можливість у невимушеній атмосфері спілкуватися один з одним.

Подорожуючим запропонували насичену екскурсійну програму історичними місцями України. Відвідали старовинне містечко Кременець Тернопільської області, побачили споруду, яку називають Волинським Версалем, архітектурну пам’ятку 18 століття- палац Вишневецьких. Пройшлися вуличками аристократичного міста Чернівці, де найбільше всім запам’ятався Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Побували також у Хотинській фортеці. У Свято-Вознесенському Банченському монастирі подорожуючі мали можливість смачненько повечеряти та переночувати.

 

Духовно-психологічна подорож залишила надзвичайні враження, як пізнавальні, так і душевні, цікавими були знайомство з історією, релігією, людьми.

You may also like...