У Луцьку до Міжнародного дня людей із синдромом Дауна відбулась церемонія вручення нагород «Сонячна премія»

 

У Луцьку до Міжнародного дня людей із синдромом Дауна відбулась церемонія вручення нагород «Сонячна премія»

Сьогодні у стінах Палацу учнівської молоді відбулись урочистості з нагоди Міжнародного дня людей із синдромом Дауна. Захід проводився з ініціативи громадської організації «Даун-синдром» та за підтримки управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради.

На свято завітали радник міського голови Ігор Поліщук, депутати та працівники виконавчих органів Луцької міської ради, представники обласної влади, духовенства, підприємці, волонтери та студенти.

 
 
 
 
 
 
 
 

Традиційно під час заходу тривав благодійний флешмоб “Lots of Socks”, під час якого усі присутні мали можливість придбати різнокольорові шкарпетки, щоб привернути увагу до сімей, які виховують дітей з синдромом Дауна та бути солідарними із ними.

«Наше суспільство потрошки міняється на краще. Все більше людей розуміють, що цей світ багатий у своєму різноманітті», – розповіла голова ГО «Даун-синдром» Олена Мельник.

 

Під час урочистостей також відбулась церемонія вручення нагород «Сонячна премія». Зокрема, відзнаку отримали: радник міського голови Ігор Поліщук, депутати Луцької міської ради Майя Шостак, Алла Надточій, Юлія Вусенко, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Олексій Веремійчик, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Катерина Шкльода, директор департаменту соціальної політики Вікторія Майборода та начальник управління освіти Зіновія Лещенко.

 
 

«За два роки разом із громадською організацією батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку ми реалізували масу проектів. Хочу висловити вам свою вдячність за активність, ініціативу, за те що ви спонукаєте нас ставати кращими, а ми можемо у вас навчитися людяності. Переконаний, що ще багато проектів у нас попереду», – звернувся до присутніх Ігор Поліщук у вітальному слові.

 

Потому дітки привітали гостей зворушливою виставою.

 
 

 

Відділ інформаційної роботи міської ради

You may also like...