У «Різдвяній майстерні» провели зустріч для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківсього піклування

 

У «Різдвяній майстерні» провели зустріч для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківсього піклування

12 січня управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради провели «Різдвяну зустріч» для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу у межах мистецького проєкту «Різдвяна майстерня».

У місті Луцьку функціонує чотири прийомні сім’ї та один дитячий будинок сімейного типу у яких виховується тринадцять дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Привітали присутніх з різдвяно-новорічними святами, заступник міського голови Ірина Чебелюк, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан та директор департаменту культури Тетяна Гнатів. Заступник міського голови Ірина Чебелюк побажала дітям та прийомним батькам здійснення усіх мрій та сподівань: «Нехай прекрасні зимові свята принесуть мир, спокій і злагоду, впевненість у майбутньому, а Різдвяна зоря запалить у Ваших серцях вогонь віри, любові, надії та оптимізму!». Усі діти отримали особливі подарунки та солодощі від Луцької міської ради.

 
 

Чудовим доповненням до привітань став виступ Вокального ансамблю «Співаночка» Луцької музичної школи №1 ім. Ф. Шопена.

 

Присутні взяли участь у цікавих майстер-класах: святковий кошик з паперової лози, набір іграшок на ялинку, глиняний набір на Святвечір, аксесуари з шкіри, кухонні дошки у родинний дім та різдвяний оберіг павук.

 
 
 
 
 

Народні майстри не тільки показувала як і що робити, а й розповідала дітям про Різдвяні свята – його історію та традиції.

«Освоєння техніки декупажу – надзвичайно цікаво та пізнавально не лише для дітей а й дорослих, адже навіть при відсутності художньої освіти можна навчитись робити гарні, ексклюзивні речі своїми руками – панно, скриньки, кухонні дощечки і багато іншого» ділилася своїми враження прийомна мама Людмила Шурма.

Учасники заходу перейнялися справжнім духом Різдва, духом щедрості і доброти, відкинувши щоденні турботи. Такі заходи мотивуватимуть усіх на добрі вчинки.

You may also like...