Інформаційна акція “ПротиДій торгівлі людьми”

 

Інформаційна акція "ПротиДій торгівлі людьми"

Щороку, починаючи з 2014 року, 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати та протидіяти цьому злочину. Торгівля людьми є надзвичайно глобальною та прибутковою злочинною індустрією у світі. За рівнем доходів вона поступається лише продажам наркотиків та зброї.

 

Сучасні форми експлуатації та нові виклики, що переживає світ і Україна зокрема, створюють загрозу потрапляння у ситуацію торгівлі людьми практично всіх соціальних груп населення. Низка факторів, а саме: збройний конфлікт на сході країни, підвищення рівня мобільності населення, поява внутрішньо переміщених осіб та пов’язані з цими факторами трудова міграція населення, економічна нестабільність, зростання рівня безробіття, поширення в країні COVID-19, сприяють, на жаль, поширенню цього злочину. Усі ці фактори штовхають громадян України на пошуки роботи за кордоном навіть без знання мови та правових знань, без належної кваліфікації, на нелегальних умовах, що водночас зумовлює їх перехід до груп ризику.

 

Сьогодні спеціалістами управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради спільно із представниками Луцького місцевого центру надання вторинної безоплатної правової допомоги проведено вуличну інформаційну акцію «ПротиДій торгівлі людьми».

 

Для привернення уваги перехожих організатори заходу розмістили в парку Героїв Майдану та Небесного Легіону, біля центральної доріжки, інформаційний стенд та фотосушку, розповсюджували інформаційні буклети та розповідали про проблему торгівлі людьми та безпечну міграцію, а також інформували про можливість отримання допомоги для осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Окрім того, транслювалися соціальні відеоролики виготовлені представництвом Міжнародної організації з міграцій в Україні „Навіть ти”.

Учасники отримали інформацію про Національну «гарячу» лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів. Зателефонувавши на цілодобові номери 0-800-505-501 (зі стаціонарних телефонів) або 527 (з мобільних телефонів), можна отримати консультацію безкоштовно, анонімно і конфіденційно.

You may also like...