30 родин, що опинилися у складних життєвих обставинах, отримали подарунки до нового навчального року

 

30 родин, що опинилися у складних життєвих обставинах, отримали подарунки до нового навчального року

Сьогодні у Луцьку відбулася благодійна акція «Скоро до школи» із врученням портфелів та шкільного приладдя, придбаного за кошти міської ради. Акція відбувається вже восьмий рік поспіль перед початком нового навчального року, аби допомогти родинам, що потребують особливої соціальної підтримки.

 
 
 
 
 

Привітати першокласників та їх батьків напередодні нового навчального року прийшов заступник міського голови Костянтин Петрочук.

Як зазначила начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, впродовж липня для організацій, підприємств та спеціалізованих магазинів були направлені листи з проханням підтримати дітей, які потребують допомоги. Магазин «Руніка» , гуртівня «Апельсин», ТзОВ «КСК –ОПТ», магазин «Студент», ФОП Олександр Якимлюк зголосилися надати шкільне приладдя. Окрім того, ВОФБ «Дитяча місія. Україна» забезпечила діток спортивним взуттям, сорочками та футболками.

 

Костянтин Петрочук привітав майбутніх першокласників із новою цікавою сходинкою у їхньому житті, побажав їм здоров’я, натхнення до здобуття знань. “Сьогодні ви отримаєте подарунки, які неодмінно знадобляться під час навчання. Міська влада завжди підтримувала й надалі буде підтримувати родини, які цього потребують, аби діти могли успішно навчатися та розвиватися”,- додав він.

 
 

Потому діти та їх батьки отримали подарунки.

 
 
 
 
 

 

ДОВІДКОВО: На обліку управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 266 сімей (в них – 557 дітей), які опинилися в складних життєвих обставинах, 1012 дітей з особливими потребами, 156 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 42 дитини з проблемами бездоглядності та схильними до бродяжництва. Окрім того, 98 сімей (в них 136 дитини) внутрішньо переміщених осіб, 806 сімей (в яких виховується 595 дітей) учасників АТО, 25 дітей загиблих учасників АТО, 1 дитина з сім’ї безвісти зниклого та 39 дітей з сімей учасників АТО, які отримали інвалідність.

Цього року 30 дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, підуть у перший клас, 50 дітей учасників АТО, 7 дітей внутрішньо переміщених осіб та 50 дітей з особливими потребами, 3 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

You may also like...