Для дітей з інвалідністю організували арт-терапію “Барви осені”

 

Терапія дітей з інвалідністю вимагає дбайливого та чуйного підходу. Його забезпечує метод арт-терапії. У осінню пору найкращі арт-вітаміни — це яскраві фарби.

Саме тому 12 жовтня управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках роботи «Інтеграційних студій розвитку для дітей та молоді з інвалідністю» організували настроєвий арт-тренінг для дітей з інвалідністю «Барви осені».

Заняття провела практичний психолог, арт-терапевт Олена Солоненко.

В ході роботи використовували ефективну техніку арт-терапії — аплікацію. Діти створювали картину сови за допомогою різних матеріалів та осіннього листя.

 
 

Така художня діяльність дає дитині комфортне емоційне самопочуття і поліпшення психологічного здоров’я, бо дитина мислить формами, фарбами, звуками, відчуттями. Аплікація природними матеріалами сприяє звільненню від негативних емоцій, активізує творчу думку, сприяє розвитку художнього пізнання, допомагає відповідати на багато питань.

Діти отримали приємні емоції від заняття та задоволення від результату своєї роботи. Тепла та дружня атмосфера спонукала до спілкування та прояву творчих здібностей.

You may also like...