Учасники фестивалю «Барви творчості» поспілкувалися онлайн

 

Учасники фестивалю «Барви творчості» поспілкувалися онлайн

Уже три дні у нашому місті відбувається міжнародний мистецький фестиваль для людей з інвалідністю «Барви творчості». Захід організований управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та громадською організацією «Батьки дітей з синдром Дауна та іншими порушеннями розвитку». Учасники фестивалю мають можливість представити своє рідне місто, розказати його історію і цікаві факти, ознайомитися з історіями інших міст та країн.

Під час заходу свої таланти демонструють люди з інвалідністю без обмежень у віці та у нозологічних захворюваннях. Учасниками стали як представники з різних куточків України, так і з Грузії, Литви, Білорусії, Польщі.

 
 
 

На жаль, через карантинні обмеження та інші обставини не всі учасники змогли приїхати до Луцька. Тому, сьогодні, фестиваль відбувався у режимі онлайн. Учасники з Литви, Грузії, Білорусі, Донеччини та Луганщини демонстрували свої музичні номери через застосунок Zoom. Участь у заході взяли заступник міського голови Ірина Чебелюк, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, представники  громадських організацій, які опікуються  людьми з інвалідністю.

 
 
 
 
 

Ірина Чебелюк привітала учасників фестивалю та зауважила, що Луцька міська рада з радістю долучилася до проведення цього заходу. «Цей фестиваль надзвичайно важливий для людей з інвалідністю, адже дає їм можливість долучитися до громадського життя, показати власні таланти, бути залученим до суспільного життя. У нашій громаді більше 1300 діток з особливими потребами і це я ще не називаю кількості дорослих людей. Хочеться робити для них багато, але не завжди це вдається через обмеженість фінансового ресурсу. Ми намагаємося зробити життя таких членів громади доступнішим. Надаємо підтримку громадським організаціям, які опікуються такими людьми. Барви творчості – це символічна назва, яка демонструє різноманітні таланти людей з особливими потребами. Ми й надалі підтримуватимемо вас у різних ініціативах», – додала вона.

 
 

Усі учасники залишилися задоволені рівнем організації фестивалю й вражені красою Луцька.

 

You may also like...