Відбулася прес-конференція з нагоди старту нового етапу «Програми 15»

У Центрі надання адміністративних послуг відбулася прес-конференція для журналістів щодо старту нової фази «Програми 15» в територіальній громаді міста Луцька за участі заступника міського голови Юрія Моклиці, координатора програми у місті Луцьку, голови обласної філії Українського фонду «Благополуччя дітей», доцента СНУ ім. Лесі Українки Валерія Петровича, директора Луцького міського ЦСССДМ Ліни Галан, начальника служби у справах дітей міської ради Федора Шульгана, представників управління освіти, обласних та міської соціальних служб, науковців СНУ ім.Лесі Українки. «Програма 15» – це комплексна програма для громадян, в якій у рівних умовах підлітки та значущі для них дорослі обговорюватимуть 15 різнопланових тем, пов’язаних зі збереженням здоров’я, формуванням відповідальної та безпечної поведінки, підвищенням навичок безконфліктного спілкування. Ця просвітницько-профілактична програма спрямована на профілактику ВІЛ/СНІДу й інших соціально зумовлених хвороб.

   Юрій Моклиця у вступному слові акцентував на важливості цієї програми, адже усі важливі сфери життя і, в тому числі, економіка формується з людей, які повинні мати відповідний рівень виховання. Він подякував фахівцям, які виявили бажання працювати над реалізацією програми, і запевнив, що міська влада сприятиме їхній роботі.

Валерій Петрович розповів, що в Україні пілотування програми протягом двох попередніх років проходило на базі шкіл №1, 22 та №23 м. Луцька, а також чотирьох шкіл із м.Черкаси та м.Канів. Учасниками циклу зустрічей, який сьогодні презентовано, стануть прийомні родини, батьки-вихователі й діти із дитячих будинків сімейного типу, родини опікунів та піклувальників, родини, які взяли опіку над дітьми та усиновили дітей-сиріт. Тренери програми: Оксана Закусило, Андрій Здіховський, Олександр Остапьовський, Інна Федорчук, Лариса Никитюк.

Впроваджує проект «Профілактика ВІЛ/СНІДу та підтримка соціально-психологічного здоров’я в Україні – робота з громадою за “Програмою “15”» Всеукраїнська благодійна організація «Український фонд «Благополуччя дітей» у співпраці з Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, службою у справах дітей та управлінням освіти Луцької міської ради за фінансової підтримки Bread for the World – Protestant Development Service та Міністерства зовнішніх справ Німеччини.

You may also like...