Триває цикл занять-тренінгів проекту «Профілактика ВІЛ/СНІДу та підтримка соціально-психологічного здоров’я в Україні – робота з громадою за комплексною профілактично-просвітницькою Програмою “15”»

Після успішного старту продовжується цикл занять-тренінгів проекту «Профілактика ВІЛ/СНІДу та підтримка соціально-психологічного здоров’я в Україні – робота з громадою за комплексною профілактично-просвітницькою Програмою “15”».

3 лютого 2017 року регіональними представниками і тренерами Всеукраїнської благодійної організації «Український фонд «Благополуччя дітей» у співпраці з Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї провели чергову зустріч з дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, прийомними дітьми, дітьми-вихованцями, їх піклувальниками, прийомними батьками та вихователем дитячого будинку сімейного типу міста Луцька.

Діти-учасники та дорослі, які замінюють їм батьків, у рівних умовах, доступній формі та невимушеній довірливій атмосфері пройшли тематичне навчання-тренінг «Ефективне спілкування». Дорослі стали більш обізнані з різних актуальних тем, які турбують сучасних дітей, набули навичок адекватних виховних методик, які допоможуть краще розуміти свою дитину і самих себе.

Піклувальники, прийомні батьки, вихователі у професійному супроводі тренерів мали можливість поспілкуватись, поділитись досвідом, виконати інтерактивні групові вправи, відпочити від повсякденних турбот. Діти,  у свою чергу, у спільній командній роботі, виконуючи рухові командні вправи, отримали навички міжособистісної взаємодії, партнерських взаємин та навичок подолання, уникнення, конфліктних ситуацій, познайомилися з новими ровесниками, цікаво провели час.

Керівник проекту Валерій Петрович і тренери Програми «15» – Оксана Закусило, Андрій Здіховський, Олександр Остапьовський, Інна Федорчук, Лариса Никитюк впевнені, що подібні зустрічі сприяють поліпшенню взаємин між дітьми та дорослими, покращенню емоційного клімату в їх сім’ях, істотно збільшать час і інтенсивність спілкування між дитиною і батьками, сприяють кращому розумінню батьками окремих потреб дітей.

Головний спеціаліст відділу соціальної роботи Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Галина Прищепа зауважила, що у ході таких тренінгів обговорюються ситуації, які виникають у вихованні прийомних, підопічних дітей.  Ці зустрічі допомагають дорослим краще налагоджувати стосунки з вихованцями, вирішувати проблеми у сім’ї за допомогою професійних рекомендацій та порад.

Перше заняття було позитивним і емоційно-надихаючим, в учасників залишилося відчуття комфорту і бажання відвідати всі тематичні заняття.

   ЛМЦСССДМ

You may also like...