Начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан взяла участь у практикумі з галузевої законотворчості та адвокасі за напрямом «Соціальний захист»

Начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан взяла участь у практикумі з галузевої законотворчості та адвокасі за напрямом «Соціальний захист»

У Києві 12-13 квітня 2018 року проходив практикум з галузевої законотворчості та адвокасі за напрямом «Соціальний захист» для посадових осіб органів місцевого самоврядування з питань соціального захисту населення. Начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, перемігши у конкурсному відборі, взяла участь у роботі практикуму.

Асоціація міст України в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) спільно з Апаратом Верховної Ради України і Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування провела практикум залучивши провідних спеціалістів Міністерства соціальної політики та Міністерства юстиції України.

 
 
 

В рамках роботи практикуму ознайомились з базовими принципами законотворчої роботи та законодавчого процесу, отримали практичні знання і навички з розробки проектів нормативно-правових актів та супровідних документів. Обговорили принципи роботи відкритих даних в Україні.

Віталій Музиченко – генеральний директор Директорату сім’ї та соціальної політики розповів про нововедення, які стосуються системи пільг, субсидій, виплати аліментів на дітей, а, також, про запровадження нових соціальних стандартів.

Для слухачів практикуму була організована екскурсія у Верховну Раду України та профільні Комітети Верховної Ради України.

Цікавою та змістовною була екскурсія в Центр соціальних служб Святошинського району міста Києва. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.08.2016 р. № 578-р «Про реалізацію на території м. Дніпра, Києва, Львова, Одеси та Харкова пілотних проектів щодо створення центрів надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс» у Святошинському районі з 1 липня 2017 року створили Центр соціальних служб. У новому, реставрованому приміщенні управління праці та соціального захисту населення на умовах оренди приміщення знаходяться з структури.

 
 

Frontoffice – 81 фахівець:

30-Управління праці та соціального захисту населення

24-Пенсійний фонд

24-Центр зайнятості

1-Територіальний центр соціального обслуговування

Backoffice – 119 фахівців:

77-Управління праці та соціального захисту населення

25-Пенсійний фонд

17- Центр зайнятості

 

Начальник управління соціального захисту населення Ірина Жидченко ознайомила з роботою Центру соціальних служб. У дискусіях визначили переваги та недоліки роботи «Прозорих офісів» та мали можливість безпосередньо поспілкуватися з спеціалістами Центру.

На завершення проведення дводенного практикуму усі учасники отримали СЕРТИФІКАТИ.

 

 

Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

You may also like...