Подарунок від Святого Миколая

Кожна дитина з нетерпінням чекає на День Святого Миколая, адже це свято, від якого очікують дива, здійснених мрій та казкових змін. Діти переконані, що Святий Миколай не омине їхньої домівки, неодмінно принесе подарунки та любов Чудотворця.

Аби нагадати малюкам, що Святий Миколай надзвичайно добрий та справедливий і пам’ятає про кожну дитину, управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради другий рік поспіль спільно з греко-католицьким монастирем Святого Василія Великого організували благодійну акцію «Напиши листа Святому Миколаю».

За тиждень до свята 20 дітей з сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, взяли участь у спільному написанні та оформленні листа Святому Миколаю. Дівчатка та хлопчики в листах розповіли про свої добрі вчинки та справи, висловили свої заповітні бажання та мрії. Листи дітей різнились один від одного, однак усіх їх об’єднувала велика потреба батьківської доброти, тепла, уваги і любові.

Напередодні свята, 18 грудня цього року, дітей було запрошено у греко-католицький монастир Святого Василія Великого для вручення омріяних подарунків від небайдужих лучан, помічників Святого Миколая.

Запрошені діти та їх батьки мали нагоду переглянути виставу, яку підготували юні актори Центру дитячої та молодіжної творчості «Диво». Театралізоване дійство дарувало дітям відчуття свята та приємних сподівань.

Після вистави Святий Миколай кожній дитині вручив омріяний подарунок, від якого на  дитячому обличчі  сяяла радісна посмішка.

„Сьогодні я отримав омріяну іграшку – автомобіль”, – поділився своїми враженнями про прийдешнє свято семерічний Максим.

Щоріч  Миколай кличе за собою людей, пропонує стати поруч і робити добро задля інших. Хтось уже зробив перший крок. А деякі давно і впевнено ідуть за ним, за Святим Угодником, несучи радість дітям. Саме завдяки таким небайдужим лучанам-меценатам  вдалось  втілити  дитячі мрії в життя

You may also like...